Weboldal frissítés

A weboldal frissítés elsődleges fontosságú a WordPress weboldalak esetén. A biztonság az elsődleges oka annak, hogy naprakészen tartsuk a WordPress weboldalainkat. A frissítések gyakran olyan biztonsági fejlesztéseket tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a webhelyek támadhatóságát…

Ha nem frissíted a WordPress verziókat és bővítményeket, weboldalad könnyen a hackerek és a rosszindulatú kódok terjesztőinek célpontjává válhat. 

A weboldalad mindig legyen naprakész!

Milyen gyakran kell frissíteni a weboldalamat?

A WordPress verzióját és a bővítményeket legalább havonta frissíteni kell. Kicsit olyan, mint az autód szervizelése, ezt rendszeresen meg kell tenned, hogy minden rendben legyen. 

Előfordulhat, hogy a bővítmények ennél gyakoribb frissítésre szorulnak, ez a felhasznált bővítményeid jellegétől függően is változhat, amilyen gyakran frissítik azokat a készítők, olyan gyakorisággal lesz szükség elvégezni a weboldaladon is a frissítéseket.

Mire kell figyelni a frissítésnél?

A lényeg az óvatosság! A frissítések okozhatnak károkat is a weboldalban, ezért kellő körültekintéssel kell azokat elvégezni, persze így is érhet minket meglepetés egy-egy frissítés alkalmával.

Itt is érvényes a jobb félni, mint megijedni szabály, ezért a frissítés előtt mindenképp végezzük el a szükséges biztonsági intézkedéseket az oldalon. Készítsünk mentést a fájlokról és az adatbázisról, hogy amennyiben a frissítés hibát okoz, vissza lehessen állítani az eredeti állapotokat. Biztonsági mentés hiányában ugyanis sokkal nehezebb és időigényesebb helyrehozni egy esetleges összeomlás okozta károkat.

Szeretnél Többet tudni a weboldalad frissítéséről, a WordPress felületről, weboldal gyorsításról és további beállításokról?

Hogyan történik a frissítés?

Az alábbiakat kell frissítened, ha wordpress weboldalad van:

 • A WordPress verziókat
 • A Sablont
 • A bővítményeket
 • Időnként egy-egy bővítmény jelzi, hogy adatbázis frissítésre van szükség.

Ezek a frissítések mind egy gombnyomással elvégezhetők, viszont, ha valami probléma merül fel frissítés közben, akkor igencsak hasznos, ha van biztonsági mentésed az oldalról, különben nagyon nehézkes, időigényes, és esetenként lehetetlenné válik visszaállítani a frissítés előtti állapotot és újra működésre bírni a weboldalt.

Frissítés lépései

 1. Lépj be a weboldalad adminisztrációs felületére.
 2. Frissítés előtt készíts biztonsági mentést!!! (Nézd meg itt, hogyan)
 3. A narancssárga körben látható számok jelzik a frissítésre szoruló adatokat.
 4. Minden frissítés elvégezhető közvetlenül a Frissítések menüpont alatt is
  Az alábbi ábrán látható az új WordPress verzió frissítés a ’Frissítés most’ gomb megnyomásával…
 5. A WordPress verzió frissítése rész alatt láthatók a frissítésre szoruló bővítmények.
  A bővítmények neve mellett található jelölődobozok kijelölésével, és a ’Bővítmények frissítése’ gomb
  megnyomásával egyszerre is elvégezhetjük a frissítéseket…

A szükséges frissítések elvégzésével megvédhetjük weboldalunkat a hackertámadásokkal szemben.

Frissítés előtt készíts biztonsági mentést!!!

Biztonsági mentést több módon is lehet készíteni. Nekem az alábbi két módszer vált be eddig leginkább.

 • Egyik lehetőség, hogy belépsz a weboldal tárhelyszolgáltatója által biztosított cPanel, vagy más típusú kezelő felületre, és ott végzed el a fájlok és adatbázis mentését.
Videó lejátszása
 • Másik lehetőséged, hogy egy erre a célra használható bővítményt telepítesz a weboldaladra, és annak segítségével készítesz biztonsági mentést a fájlokról és az adatbázisról.
Videó lejátszása

Tudtad, hogy hetente új híreket kaphatsz a weboldalad működéséről, használatáról, beállítási lehetőségekről? 

Nem találtad meg, amit kerestél?